Tattari risotto

 

 

2dl täysjyväriisiä

½dl quico (kvinoaa, linssejä ja porkkanaa)

2dl kokonaista tattaria

5dl vettä

2 porkkanaa

1 iso sipuli

2-3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä tai kookosöljyä

1 valkosipulikynsi

½dl kurpitsansiemeniä

1tl kurkumaa

1tl timjamia

himalayasuolaa

 

Keitä riisi ohjeiden mukaan, lisää 1dl ylimääräistä vettä ja lisää quico kuin keitinaikaa on noin 12-15 min jäljellä. Paahda siemenet kuumalla pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipuli, ruskista sipuli öljyssä ja lisää tattari. Paista pari minuuttia ja lisää valkosipuli ja kaikki mausteet. Kuori porkkanat, leikka pieniksi paloiksi ja lisää pannuun. Kaada vesi päälle ja anna seisoa 10-15 min kannen alla miedolla lämmöllä. Poista kansi ja paista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi riisi-guico sekoitus ja paahdetut kurpitsa siemenet.
 

Vihannekset voi vaihtaa oman maun ja sesongin mukaisesti.

  • w-facebook

© 2017 Melles Hälsoshop. Created with Wix.com