Risotto med bovete

 

4-5 portioner
 

2dl fullkorns ris

½dl quico (quinoa med linser och morot)

2dl hel bovete

5dl vatten

2 morötter

1 stor lök

2-3 msk kallpressad olivolja eller kokosolja

1 vitlöksklyfta

½dl pumpafrön

1tsk gurkmeja

1tsk timjan

himalayasalt

 

Koka ris enligt anvisningarna på förpackningarna, tillsätt 1dl extra vatten och tillsätt quico när det är 12-15min kvar av koktiden. 
Häll pumpafrön i en stekpanna på hög värme, rör om hela tiden tills de fått lite färg.
Hacka lök och vitlök, ta en stekpanna och fräs upp lök i oljan och tillsätt bovete. 
Stek några minuter och tillsätt vitlök och alla kryddor.
Skala morötter och skär i små bitar, tillsätt i stekpannan.
Häll på vattnet och låt stå 10-15 min under lock med svag värme.
Lyft bort locket och stek ytterligare några minuter, tillsätt ris-quinoa blandningen och pumpafröna.

Grönsakerna kan med fördel bytas ut efter smak och säsong.

  • w-facebook

© 2017 Melles Hälsoshop. Created with Wix.com